آشنایی با مشاغل در خطه سبز گیلان/بخش 1
هادی اسدی
جذابیتهای شغلی در گیلان خود به نوعی هر بیننده ای را ترغیب به بوم گردی و گردشگری در این استان شمالی می نماید .
اصل کسب و کار در گیلان بر کشاورزی و دامداری استوار است . اقلیم گیلان و حاصلخیز بودن خاک آن بر کشاورزی این منطقه و نوع محصولات آن تاثیر مستقیم گذاشته است.از مشاغل دیگر گیلان صنایع دستی و نساجی است.
کشاورزی
کشت برنج، چای ، گندم و جو، بادام زمینی، توتون، زیتون، فندق، مرکبات سیب، گلابی از محصولات کشاور زی و زراعتی این استان محسوب می شود.
برنجکاری مهمترین محصول کشاورزی استان گیلان
اقلیم این استان و بارندگی ها در 4 فصل موجب شده است تا برنج در گیلان، درخشنده تر از محصولات دیگر به حساب آید.
قطب شالیزار های برنج گیلان در آستانه اشرفیه، لاهیجان و رودسر و رشت است.
کاشت و برداشت برنج معمولا در 2 نوبت در سال صورت می گیرد.کاشت نوبت اول، اوایل بهار است و در مرداد برداشت صورت می گیرد. نوبت دوم که بدلیل مواجه با فصل گرما در گیلان کمتر انجام می گیرد، در مرداد ماه شروع می شود و در اوایل پاییزبه مرحله برداشت می رسد. کیفیت برنج در نوبت اول به مراتب بالا تر از نوبت دوم است.
شالیکوبی و کارخانه های بوجاری گیلان در شهرهایی چون آستانه اشرفیه اسالم، تالش،چابکسر، لنگرود رشت، فومن و... قرار گرفته است.
برنج به سه روش سنتی، نیمه مکانیزه و مکانیزه به عمل می آید.
پیشنهاد می دهیم هنگام بومگردی رفتن به زمین های برنج و یا شالیکوبی رو تجربه کنید.
زیتون
رودبار مرکز پرورش زیتون در گیلان است و جزء 3 شهر اول پرورش زیتون در کشور به حساب می آید. زمان برداشت زیتون از اول شهریورماه آغاز و تا پایان آذر ادامه دارد. علاوه بر این روغن زیتون نیز به دلیل خواص بالای آن محصولی پرطرفدار است. ۱۰ کارگاه روغن کشی در رودبار فعال است.
چای گیلان ارمغان عطر طبیعت
برداشت چای در گیلان از اردیبهشت تا پاییز و کارخانه های آن در شهرهای لاهیجان، فومن، لنگرود، رشت، است. برداشت چای 2 نوبت انجام می گیرد؛ برداشت اول در بهار " که چین اول یا چای بهاره معروف است چین دوم و سوم هم به ترتیب در تابستان از نیمه خرداد و پاییز صورت می گیرد.بهترین کیفیت چای در فصل چین اول به عمل می آید.
پرورش کرم ابریشم
پیله کرم ابریشم نیز در این استان رونق دارد و در آستانه تا قاسمآباد(غرب ) و در شرق گیلان در کوهپایهها انجام میشود.
دامداری در گیلان
دامپروری در گیلان بصورت صنعتی و سنتی است. که در همه آنها می توان به پرورش گوسفند و گاو، ماکیان اشاره نمود. شغل پر رونق دیگر زنبورداری است.
معمولا روش سنتی دامداری مربوط به عشایر این منطقه مربوط می شود. که بیشتر در منطقه تالش و رودبار ، سیاهکل ، لنگرود ، آستارا، رضوانشهر، ماسال، فومن صومعه سرا هستند. تولید ۲۰ درصد پروتئین و محصولات دامی گیلان در اختیار عشایر است.
درصد بالایی از دامداری عشایر گیلان، دام سبک است. گوشت گوسفند، میش و دیگر فرآورده های دامی چون پنیر ، ماست، کره محلی، سرشیر، دوغ نمونه محصولات دامی است.
پشم ونخ ریسی از دیگر محصولات دامی عشایر است.
دسترسی به عشایر برای تهیه محصولاتشان
در گیلان بیشترین عشایر مربوط به تالش و کمترین آن را صومعه سرا تشکیل می دهد.
گیلان 15 طایفه که ۱۱ طایفه تالش و 4 طایفه رودبار و ۳۵ تیره در دوره ییلاقی را شامل می شودمناطق ییلاقی در شمال این استان و مناطق قشلاقی در جنوب قرار دارد.
در بهار علاوه بر عشایر سیاهکل، کوچنده های لاهیجان و لنگرود نیز به مناطق ییلاقی دیلمان و پیرکوه این شهرستان می روند که در فصل پاییز با سردشدن هوا به مناطق خود برمی گردند.
علاوه بر ییلاق و قشلاق کوچ بهاره هم در گیلان و توسط عشایر تالش به ارتفاعات آغاز می شود . که اواسط اردیبهشت شروع و تا خرداد ماه ادامه می یابد. بومیرو به شما پیشنهاد می کنه حتما زمان کوچ عشایر رو در نظر داشته باشید و برای بومگردی و مصرف محصولات عشایر این فرصت رو از دست ندید.
نظرات کاربران
امین علیقلی نظری ندارم