آشنایی با مشاغل در خطه سبز گیلان/بخش2

هادی اسدی

1399/01/27

 

زنبورداران کوچنده

 در گیلان کوچ فقط مربوط به عشایر نیست، بلکه زنبورداران هم با توجه به تغییرات فصلی کندوها را با کامیون به مناطق خوش آب و هوا ییلاق و قشلاق منتقل می کنند عمده زنبورداری در منطقه تالش و آستارا انجام می گیرد. اواخر خرداد، اوایل تیر و شهریور ماه زمان برداشت عسل است.سهم عشایر و کوچنده ها از تولید عسل گیلان  10 درصد است.

صید ماهی

در گیلان صید ماهی به 2 منظور صید تجاری و صید تفریحی-ورزشی انجام می گیرد.از اوایل مهرماه هرسال صید ماهی به صورت عمده و تجاری  دراستان گیلان آغاز می شود.

ماهی کفال، ماهی سفید ، کپور و اوزون از ماهی های غالب  این منطقه است که توسط ماهیگران استان گیلان صید می شود همچنین از خاویار می توان بعنوان ماهی با ارزش و صادراتی که در این استان صید می شود یاد کرد.

شهرهای  انزلی، کیاشهر، آستانه اشرفیه، رودسر، لنگرود  مهمترین شهرهای صید ماهی در گیلان هستند .و در بازار ماهی فروشان  کیاشهر،انزلی ،آستانه اشرفیه، رودسر و رشت این ماهی ها به فروش می رسد. ماهی پرورشی هم در گیلان به عمل می آید که در گیلان پراکنده است.

مناطقی چون زیر پل سفید رود در شهرستان آستانه اشرفیه، موج شکن بندر انزلی، اسکله ی ماهی گیری بندرکیاشهر، سواحل رودخانه ی اوشمک در زیبا کنار، سد منجیل ( رودخانه سفید رود ) محلی مناسب برای ماهیگیری تفریحی هستند.

تاثیر صنایع دستی گیلان  در اقتصاد این منطقه

صنایع دستی در گیلان هم در اقتصاد این منطقه  نقش آفرینی کرده است. از این صنایع دستی می توان به قلاب دوزی رشتی( رشتی دوزی)، حصیر بافی(زنان انزلی)، سفالگری (سیاهکل وآستانه با صادرات به  آلمان ، امریکا و فرانسه) ، چموش دوزی(شهر ماسوله) چادر شب بافی(قاسم آباد )، مرواربافی(بندرکیاشهر و اطراف آستانه اشرفیه و بروستای کورکا)، تولید عروسک های کاموایی(ماسوله)، دست بافته های پشمی و شال بافی(تالش و گالش) اشاره نمود.

از نکات مهم در صنایع دستی در استان گیلان بومی بودن مواد اولیه آن است که موجب شده است حرفه صنایع دستی به دلیل صرفه جویی در هزینه ها و زمان، پر سود و پر طرفدار گردد. در بخش سوغات و صنایع دستی سایت بومیرو به جزئیات بیشتر صنایع دستی گیلان پرداخته ایم.

در گیلان نساجی هم رونق دارد؛  لنگ، پارچه تافته و کجینی در این صنعت  تولید می شود. همچنین در جنوب استان گیلان جاجیم بافی انجام می گیرد. متاسفانه  نمد مالی که در جنوب تالش، سیاه ورود،  طارم و قاسم آباد زمانی از مشاغل درخشان بود، رفته رفته در حال کم فروغ شدن است.

sideHeader

نظرات کاربران

sideHeader