جاذبه های گردشگری استان گیلان
سجاد باقری
جاذبه های گردشگری استان گیلان
بدون شک یکی از پرتراکم ترین استان ها از لحاظ تعداد جاذبه های گردشگری، استان گیلان میباشد. راز شگرف و مبهم از زیبایی در جاذبه های این استان نهفته است که حتی با چندین بار سفر به آن مکان ها هیچگاه تکراری نمیشوند و آدمی هر بار لذت جدیدی را در آن لحظه و دلیل جدیدی برای برگشت دوباره به آنجا کشف میکند.

استان سرسبز گیلان با مساحتی در حدود 14711 کیلومتر مربع در شمال ایران عزیز و در بین رشته کوه های مرتفعی به نام های البرز و تالش قرارگرفته است. این موقعیت جغرافیایی سبب ایجاد آب و هوای خاص و پر بارش شده که بهنوبهی خود آفریننده مناطق بسیار جذاب است. حدی که مرطوبترین منطقه کشور بوده و سالانه حدود 2000 میلیمتر بارش دارد. این مناطق جذاب علاوه بر زیبایی میزبان 2,530,696 نفر مردم بسیار مهمان نواز و مهربان و صدالبته بسیار خلاق است که با الهام از این طبیعت با خلق محصولات و آداب و رسوم متنوع به مجذوب کنندگی این مناطق افزودهاند؛ که به هر یک از این حوزه ها به صورت جداگانه پرداخته شده است.

گيلان سرزميني است كه در آن، همه چيز نشان از حيات دارد. طبيعت هميشه زنده با جنگل هاي سوزني برگ و شمشاد –باران و برنج – ساحل و جلگه و كوهپايه و كوهستان كه هر يك به عنوان سمبلي از مظاهر طبيعت كنار يكديگر جمع شدهاند و مجموعه به هم پیوستهای از آميزه هاي طبيعي را به وجود آوردهاند؛ اما اين تنها طبيعت نيست كه زيباست بخش ديگر زیباییهای گيلان در نظمي است كه انسان به طبيعت میبخشد. مرزبندی برنجزارها، ردیفکاری بوته هاي چاي، دسته بندي ساقه هاي برنج، پوشش سفالين و گالي، مجموعه دیدنیهای گيلان از همبستگي ميان انسان و طبيعت به وجود آ مده است
همسایگی جنگل و دریا نیز یکی از جاذبه های بی بدیل و بی نهایت زیبای این استان میباشد. از طرفی این استان از شمال با جمهوری آذربایجان و از غرب با اردبیل و از شرق با مازندران و در نهایت از جنوب با استان زنجان همسایه است. در قالب بررسی استان گیلان جهت معرفی جاذبه های گردشگری استان مطالعات فراوانی صورت گرفته است. لیک سعی ما در این بود تا مناطقی را معرفی کنیم که کمتر مردم غیر بومی با آن آشنایی دارند و این مناطق تا حدودی در دید مردم ایران گمنام واقعشدهاند. لازم به ذکر است که امکان چشم پوشی از برخی مناطق به دلیل پتانسیل بالای آن وجود ندارد و ممکن است چند مورد با سایر معرفی ها همخوانی داشته باشد که در این باب هم سعی شده زاوایای جدید آن بررسی شود.

در این حوزه به صورت موردی میتوان اسامی زیر را معرفی نمود که در ویکی روستا بومیرو به مهمترین این مکان ها اشاره خواهیم نمود.
منطقه دیلمان/ قلعه رودخان/ دریاچه آلیان / مقبره شیخ زاهد / روستای داماش / دریاچه ویستان/ ییلاق سوباتان/ استخرگاه / اولسبلنگاه/ آبشار زمرد / روستای دیورش/ ارتفاعات رودبار / ارتفاعات تالش / تالاب انزلی/ دریاچه عروس / شهر ماسال / شهر ماسوله/ دریاچه سراگاه/ آبشار گزنه سر/ تالاب سیاه درویشان/ روستای آب کنار / پارک جنگلی سراوان/ موزه میراث روستایی گیلان / موزه مردم شناسی ماسوله / منطقه ییلاقی دشت النزه / تالاب کیا کلایه/ روستا و پارک جنگلی صفرا بسته/ جنگل گیسوم / جاده اسالم به خلخال / آبشار لاتون/شیطان کوه/ آبشار دودوزن / تالاب استیل /تالاب عینک / اشکورات رودسر / تالاب سوستان / غار آویشوی / روستای سیاه کشان / آبشار لونک /شهر منجیل / ییلاق سلانسر رودبار / استخر لاهیجان / پارک جنگلی بندر کیاشهر /ساحل حاجی بکنده / آبگرم علی داشی /گردنه حیران / روستا و آبگرم کوته کومه/ پناهگاه حیات وحش سلکه/ بام سبز و تلهکابین / دریاچه سقالکسار /کوه درفک/ جنگل نقله بر /تالاب چاف / دریاچه کومله/ جواهر دشت / پارک جنگلی سفیدآب/ آبشار میلاش / آبشار ویسادار/ غار آویشو/ باغ محتشم / ساحل چمخاله / دریاچه نئور



اقامتگاه های مشابه این مطلب
نظرات کاربران
سمیه کاظمی روستای نیلاش و بام سبزش